فهرست مطالب

فصلنامه حیات
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 54، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه شاکری، شیوا فکری، علی شهنواز، الهام شکیبازاده صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    فعالیت فیزیکی متناسب با شرایط دوران بارداری به ارتقای سلامت مادر و رشد بهتر جنین کمک می کند. ارایه برنامه آموزشی فعالیت فیزیکی برای مادران باردار ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر آموزش فعالیت بدنی در دوران بارداری بر میزان فعالیت فیزیکی زنان باردار انجام یافته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای و نیمه تجربی، دو گروه 140 نفره از زنان باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زنجان در سال 90-89 به روش نمونه گیری طبقه ای-خوشه ایانتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برای گروه آزمون کلاس های آموزشی در طی 8 جلسه 90 دقیقه ای برگزار گردید و مادران گروه شاهد آموزش های معمول را دریافت نمودند. جمع آوری اطلاعات در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت. اطلاعات در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون های کای دو و t-test تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، شاخص توده بدنی (BMI)، سطح تحصیلات، سن حاملگی و وضعیت اشتغال اختلاف معناداری نداشتند. براساس نتایج، میزان فعالیت فیزیکی در زنان دو گروه آزمون و شاهد قبل از مداخله، تفاوت معناداری نداشت (467/0=p) اما پس از مداخله، میزان فعالیت فیزیکی در گروه آزمون (89/14±38/37) بیشتر از گروه شاهد (12/11±7/13) بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه آموزش فعالیت بدنی در مادران باردار موجب ارتقای فعالیت فیزیکی در دوران بارداری می شود، لذا برگزاری کلاس های یاد شده برای کلیه مادران باردار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، زنان باردار، فعالیت فیزیکی
  • رضا نگارنده، سپیده محمدی*، سهیلا زابلی پور، تاج محمد آرازی قجق صفحات 10-21
    زمینه و هدف

    کیفیت مراقبت های پرستاری از دغدغه های اصلی مدیران پرستاری است. دانشجویان پرستاری در دوره کارآموزی در عرصه آماده می شوند تا مسوولیت های پرستار دانش آموخته را به طور مستقل انجام دهند. یکی از شاخص های ارزیابی کیفیت، تعیین میزان رضایت بیماران از کیفیت مراقبت های پرستاری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی بین کیفیت رفتارهای مراقبتی دانشجویان در کارآموزی در عرصه از دیدگاه بیماران با رضایت آنان از مراقبت های ارایه شده توسط دانشجویان، صورت گرفته است.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی-تحلیلی است. 200 بیمار بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1390 به روش در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از ابزار کیفیت رفتار مراقبتی و رضایت بیمار از کیفیت مراقبت پرستاری جمع آوری و با نرم افزار SPSS v.13 در دو قسمت توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در مورد کیفیت رفتارهای مراقبتی، زیرمقیاس آگاهی و مهارت در سطح خوب و آموزش به بیمار در سطح ضعیف بوده و زیرمقیاس های ارتباط با بیمار و اخلاق پرستاری در سطح متوسط بودند. درباره رضایت بیمار نیز بیشترین سطح رضایت مربوط به زیرمقیاس آگاهی و مهارت پرستاری و کم ترین سطح رضایت مربوط به آموزش به بیمار بوده است. همبستگی مثبت و معناداری بین کیفیت رفتارهای مراقبتی کل و رضایت کل بیمار و همچنین هر یک از زیرمقیاس های این دو زمینه مشاهده شد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها دانشجویانی که حین مراقبت، علاوه بر توجه به مهارت های تکنیکی، به جنبه های ارتباط با بیمار، اخلاق پرستاری و خصوصا آموزش به بیمار اهمیت می دهند، موجب رضایت بیشتر بیماران می شوند. لذا توجه نظام آموزش پرستاری کشور به جنبه های یاد شده توصیه می شود.

    کلیدواژگان: رفتار مراقبتی، رضایت بیمار، دانشجویان پرستاری
  • پروانه وصلی، مهوش صلصالی، پروین تترپور صفحات 22-32
    زمینه و هدف
    با این که مشارکت والدین یک اصل پذیرفته شده در پرستاری کودکان است، اما به دلیل وجود موانع به طور مطلوب محقق نشده است. هدف این مطالعه بررسی موانع مشارکت والدین در مراقبت از کودکان بستری در بیمارستان از دیدگاه پرستاران است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش کیفی با رویکرد تحلیل محتوا است. 11 نفر از پرستاران شاغل دربیمارستان کودکان شهر تهران به روش هدفمند جهت شرکت در مطالعه انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند چهره به چهره و تا زمان اشباع داده ها صورت گرفت. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوا انجام یافت. مطالعه در سال های 1389-1390 انجام گرفته است.
    یافته ها
    در مرحله تحلیل چهار طبقه اصلی به عنوان موانع مشارکت والدین در مراقبت از کودک بستری در بیمارستان با عناوین انگیزه و خواست طرفین ذینفع (با دو زیر طبقه انگیزه و نگرش پرستاران و خواست و تمایل والدین)، مدیریت (با سه زیر طبقه عدم حمایت از پرستاران، کمبود نیرو و حجم کار پرستار و ضعف در کار تیمی بین پزشک و پرستار)، اعتماد به حرفه پرستاری و روشن نبودن نقش مادران پدیدار شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه موانع مربوط به مشارکت والدین در مراقبت از کودکان بستری را از دیدگاه پرستاران نشان داد. مدیران و پرستاران می توانند از نتایج آن در بهبود و تقویت مشارکت والدین در مراقبت از کودکان بستری در بیمارستان استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: پژوهش کیفی، تحلیل محتوا، مشارکت والدین، موانع، پرستار
  • معصومه ایمانی پور، زهرا حیدری، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحات 33-43
    زمینه و هدف
    بستری شدن بیماران در بخش آی سی یو جراحی قلب باز اغلب با بروز اضطراب در خانواده این بیماران همراه است. براساس مطالعات قبلی بیشترین علت اضطراب خانواده بیماران، کمبود اطلاعات و عدم آشنایی با محیط آی سی یو است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی حمایت اطلاعاتی مراقبان خانوادگی بیماران تحت جراحی قلب باز بر اضطراب آنان انجام یافته است.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروهی، 64 عضو مراقب بیمار در خانواده بیماران تحت عمل جراحی قلب باز به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به طور تصادفی در یکی از دو گروه آزمون یا شاهد توزیع شدند. حمایت اطلاعاتی در گروه آزمون به صورت سه روش تور آشناسازی با آی سی یو، جلسات آموزشی حضوری و ارایه کتابچه آموزشی انجام گرفت. در گروه شاهد تنها اطلاعات معمول بیمارستان ارایه گردید. اضطراب عضو مراقب بیمار در خانواده در دو گروه قبل از عمل و روز ترخیص بیمار از آی سی یو با استفاده از پرسشنامه اضطراب آشکار اشپیل برگر بررسی شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و زوج استفاده گردید.
    یافته ها
    براساس یافته ها دو گروه از نظر مشخصات فردی همگون بودند. میانگین نمره اضطراب گروه شاهد و آزمون قبل از عمل به ترتیب 5/12±9/47 و 5/11±2/49 بود که روز ترخیص از آی سی یو در هر دو گروه به طور معناداری کاهش پیدا کرده بود. البته میزان این کاهش بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنادار نداشت (18/0=p).
    نتیجه گیری
    هر چند که یافته های مطالعه حاضر حاکی از اثربخشی معنادار حمایت اطلاعاتی از مراقبان خانوادگی بیماران تحت عمل جراحی قلب باز بر اضطراب آنان نبود، ولی با توجه به محدودیت های این مطالعه بررسی بیشتر این موضوع با رفع محدودیت ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: حمایت اطلاعاتی، خانواده بیمار، اضطراب، جراحی قلب باز
  • نورالدین محمدی، منا تیزهوش*، مهناز سیدالشهدایی، حمید حقانی صفحات 44-53
    زمینه و هدف

    کمبود آگاهی از روش انجام آنژیوگرافی عروق کرونر موجب بروز اضطراب و تنش در بیماران می گردد. به کارگیری شیوه آموزشی مناسب می تواند در تعدیل اضطراب این بیماران موثر باشد. بر همین اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه تاثیر دو شیوه آموزش گروهی و آموزش انفرادی بر آگاهی و اضطراب بیماران بستری برای آنژیوگرافی عروق کرونر انجام گرفته است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به صورت نیمه تجربی در مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران، در سال 91-1390 انجام گرفته است. تعداد نمونه های مورد پژوهش 84 بیمار بوده است. در این پژوهش آموزش انفرادی به عنوان اولین روش مداخله آموزشی به صورت تصادفی تعیین شد. سپس در هر یک از گروه های آموزش انفرادی و گروهی، 42 بیمار بستری برای آنژیوگرافی عروق کرونر، با استفاده از روش نمونه گیری مستمر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه اندازه گیری اضطراب موقعیتی- خصلتی اشپیل برگر و پرسشنامه سنجش آگاهی بوده است. محتوای آموزشی یکسان در مورد روش انجام آنژیوگرافی عروق کرونر و مراقبت های لازم مرتبط با آن به صورت انفرادی و یا گروهی ارایه گردید. میزان آگاهی و اضطراب بیماران قبل و بعد از آموزش در دو گروه اندازه گیری و مقایسه شد. داده ها با آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل و تی زوج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تاثیر دو شیوه آموزش انفرادی و گروهی، بر میزان آگاهی بیماران مشابه بوده و میانگین نمره آگاهی آنان تفاوت آماری معنادار نداشته است. اما آموزش گروهی در کاهش اضطراب موقعیتی بیماران در مقایسه با شیوه آموزش انفرادی موثرتر بوده است (049/0=p).

    نتیجه گیری

    در شیوه آموزش گروهی بیماران احساس امنیت بیشتری می نمایند و می توانند از تجارب یکدیگر استفاده کرده و همچنین یکدیگر را حمایت نمایند، لذا سطح اضطراب در بیمارانی که آموزش گروهی داشته اند، نسبت به بیماران گروه آموزش انفرادی کم تر بوده است. با توجه به اثرات مثبت آموزش گروهی در کاهش سطح اضطراب بیماران و اهمیت این مساله در امر مراقبت از بیماران قلبی، پیشنهاد می شود پرستاران بالینی آموزش گروهی را به عنوان یک شیوه مطلوب در آموزش این دسته از بیماران به کار گیرند.

    کلیدواژگان: آموزش گروهی، آموزش انفرادی، آگاهی، اضطراب، بیماران بستری برای آنژیوگرافی عروق کرونر
  • احمدعلی اسدی نوقابی، محمد قلی زاده گردرودباری، میترا ذوالفقاری، عباس مهران صفحات 54-65
    زمینه و هدف
    درد پدیده ای شایع در بیماران با کاهش سطح هوشیاری است و از طرفی بررسی درد در این بیماران به علت ناتوانی در بیان آن کاری مشکل است. لذا از شاخص های رفتاری قابل مشاهده برای بررسی درد در این بیماران استفاده می شود. هدف این مطالعه تعیین میزان تاثیر به کارگیری ابزار مشاهده ای بررسی درد در بیماران با کاهش سطح هوشیاری بر عملکرد پرستاران در ثبت درد و بررسی مجدد درد پس از اقدامات تسکینی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی با طراحی قبل و بعد، 106 پرستار شاغل در بخش های مراقبت های ویژه عمومی بیمارستان های منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1390 به روش نمونه گیری آسان انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا عملکرد پرستاران در زمینه ثبت وجود درد در پرونده، ثبت اقدامات تسکینی و میزان بررسی مجدد درد بیماران با کاهش سطح هوشیاری سه بار با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته به دنبال رویه ساکشن و تغییر حالت، مورد بررسی قرار گرفت. سپس نحوه به کارگیری ابزار مشاهده ای درد به صورت انفرادی در یک جلسه یک ساعته به پرستاران آموزش داده شد. یک هفته پس از مداخله، عملکرد پرستاران آموزش دیده مجددا در همان زمینه ها ارزیابی شد. در نهایت اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون ویلکاکسون در نرم افزار SPSS v.16 مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که به کارگیری ابزار مشاهده ای بررسی درد منجر به بهبود عملکرد پرستاران در زمینه های ثبت وجود درد در بیمار (209/0=p) و ثبت اقدامات تسکینی انجام شده مربوط به درد (117/0=p) در پرونده نشد. اما عملکرد پرستاران در مورد ارزیابی مجدد درد بیماران پس از انجام اقدامات تسکینی قبل و بعد از مداخله اختلاف آماری معناداری (001/0p<) نشان داد. به این معنی که عملکرد پرستاران بعد از مداخله در این زمینه بهتر شد.
    نتیجه گیری
    ابزار مشاهده ای بررسی درد می تواند حساسیت پرستاران را نسبت به وجود درد در بیماران غیر هوشیار افزایش دهد و پرستار را وادار به بررسی مجدد درد پس از انجام اقدامات تسکینی کند. اما این ابزار رغبتی را در پرستاران جهت مستندسازی فرایند تسکین درد به وجود نیاورد. پیشنهاد می شود که در مطالعات بعدی، تاثیر این ابزار روی جنبه های دیگر مدیریت درد همچون تشخیص درد و انجام اقدامات دارویی و غیردارویی مورد مطالعه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درد، ابزار مشاهده ای بررسی درد، ثبت و ارزیابی مجدد درد، بیماران با کاهش سطح هوشیاری
  • مهرنوش اینانلو، ربابه بهاء، نعیمه سیدفاطمی، آغافاطمه حسینی صفحات 66-75
    زمینه و هدف
    سبک های مقابله ای که افراد به کار می گیرند، بر سلامت آن ها موثرند. دانشجویان پرستاری استرس های متعددی را تجربه می کنند. مقابله غیر موثر باعث استرس بیشتر، عدم سازگاری و بروز اختلالات و مشکلات روانی می گردد. این پژوهش با هدف بررسی سبک های مقابله ای مورد استفاده در دانشجویان کارشناسی پرستاری انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی توصیفی - تحلیلی است. جامعه پژوهش را دانشجویان پسر و دختر کارشناسی پیوسته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در نیمسال اول تحصیلی 91-90 تشکیل داده اند. حجم نمونه 358 دانشجو بوده و نمونه گیری به روش چند مرحله ای انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه مقابله با موقعیت استرس زا بوده است. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS v.14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که روش غالب دانشجویان در مقابله، سبک مساله محور بوده است. 7/61% دانشجویان از سبک مساله محور، 19% سبک هیجان محور، 6/17% از سبک اجتناب محور و 8/1% بقیه از سبک های مساله محور - هیجان محور و مساله محور - اجتناب محور استفاده می کنند. هیچ کدام از مشخصات فردی با سبک های مقابله ای دانشجویان ارتباط آماری معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که روش غالب دانشجویان در مقابله، سبک مساله محور بوده است و همچنین بعد از سبک مساله محور، سبک هیجان محور و اجتناب محور مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به ارتباط بین سبک های مقابله با سلامت روان و همچنین توجه به این نکته که برخورداری از سلامت روان در دانشجویان و به خصوص دانشجویان رشته های پرستاری که با بیماران سر و کار داشته و نقش مهمی را در سیستم بهداشتی دارند، بسیار مهم و نیازمند توجه خاص می باشد، بنابراین به کار بردن راهکارهایی جهت بهبود آن باید به عنوان یک هدف، در برنامه های آموزشی دانشکده های پرستاری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس، سبک های مقابله ای، دانشجویان پرستاری
  • زهرا احمدیان، منصوره اشقلی فراهانی*، فریده باستانی، حمید حقانی صفحات 76-89
    زمینه و هدف

    مراکز ارایه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی و بیمارستان ها، مانند هر سازمانی دارای عقاید، هنجارها و باورهایی با استنباط های مشترک اعضای آن است که از آن به عنوان فرهنگ سازمانی یاد می شود. فرهنگ سازمانی در ابعاد متفاوت به عنوان عامل زمینه ساز، تاثیر مهمی در عملکرد سازمان و کارکنان دارد. بدیهی است دیدگاه پرستاران نسبت به فرهنگ سازمانی در چگونگی ایفای نقش آنان به طور اخص و کیفیت دستیابی به اهداف نظام سلامت به طور اعم اهمیت ویژه ای دارد. این مطالعه به بررسی فرهنگ سازمانی از دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته است.

    روش بررسی

    این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه پژوهش شامل پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1389 می باشد. حجم نمونه پژوهش 230 نفر و نمونه گیری، به روش طبقه ای با تخصیص متناسب انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات فردی و شغلی پرستاران و پرسشنامه فرهنگ سازمانی با اقتباس از شاخص های Robbins بوده است. داده ها در نرم افزار آماری SPSS v.17 و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های مطالعه نشان داد که فرهنگ سازمانی موجود در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران از دیدگاه پرستاران در سطح نسبتا مطلوب قرار دارد و از بین ابعاد فرهنگ سازمانی بعد کنترل بیشترین درصد (2/44%) سطح نامطلوب و خلاقیت فردی بیشترین درصد (8/31%) سطح مطلوب را به خود اختصاص داده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که فرهنگ سازمانی از دیدگاه پرستاران در سطحی قرار گرفته که ممکن است باعث کاهش کیفیت عملکرد پرستاران شود. بر این اساس بهینه سازی فرهنگ سازمانی جهت بهبود عملکرد پرستاران و افزایش انگیزه آن ها برای ارایه خدمات با کیفیت، ضروری می نماید.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، دیدگاه پرستار
|
  • Masoomeh Shakeri, Shiva Fekri, Ali Shahnavaz, Elham Shakibazadeh Pages 1-9
    Background and Objective
    Appropriate physical activity help to promote women''s health during pregnancy. Providing appropriate educational programs for pregnant women seems to be necessary. This study was carried out to assess the effectiveness of a group educational program on pregnant women''s physical activity. Methods & Materials: This clinical trial was conducted among 280 nulliparous women. The participants were randomly divided into two experimental and control groups. Women in the experimental group participated in eight 90-minute group-based educational classes. Those in the control group received routine care. Data were collected at baseline and at the end of the educational program. Data were analyzed using the Chi-squared test and the t-test in the SPSS.
    Results
    There were no statistical differences on age، body mass index، education level، employment status، and physical activity between the two groups at baseline. The physical activity score was more in the experiment group (37. 38±14. 89) in compare with the control group (13. 7±11. 12) after the intervention (P<0. 001).
    Conclusion
    The group-based educational program seems to promote physical activity during pregnancy. These kinds of programs should be implemented in prenatal clinics.
    Keywords: education, pregnancy, physical activity
  • Reza Negarandeh, Sepideh Mohammadi, Soheyla Zabolypour, Tajmohammad Arazi Ghojegh Pages 10-21
    Background and Aim

    Quality of nursing care is a major issue in nursing management. In the last year of nursing studies (internships) in Iran، nursing students are going to independently carry out responsibilities of graduated nurses. Patients'' satisfaction is a main indicator for nursing care quality. This study was to determine the correlation between the quality of caring behaviors among internship students with the patients'' satisfaction with nursing care quality. Methods & Materials: In this cross-sectional study، 200 patients were selected using convenience sampling method from the hospitals affiliated to the Tehran University of Medical Sciences. Data were gathered using two questionnaires including: 1) quality of the caring behaviors; and 2) patient satisfaction with nursing care quality questionnaire (PSNCQQ). Data were analyzed using statistical tests in the SPSS-13.

    Results

    Regarding quality of caring behaviors، the subscale scores of the knowledge and skills were good; and patient education was low. The relationship between the nurses and patients، and nursing morality were in average level. Regarding the patient satisfaction، the highest level of satisfaction was related to nursing knowledge and skills; and the lowest level was related to the patient education. Significant correlation was found between the total quality of the caring behaviors with the patients'' satisfaction and their subscales (P<0. 001).

    Conclusion

    Based on the findings، patients are more satisfied with the caring behaviors of the students who focus on the communication with patients، nursing ethics، and especially patient education during the care.

    Keywords: caring behaviors, patient satisfaction, nursing student
  • Parvaneh Vasli, Mahvash Salsali, Parvin Tatarpoor Pages 22-32
    Background and Objective
    Parental participation in pediatric nursing is not ideally done due to several barriers. This qualitative study aimed to explore the barriers of parental participation in pediatric care during 2011-2012. Methods & Materials: This qualitative study was carried out using content analysis approach. Data were gathered through face to face semi-structured interviews with a sample of pediatric nurses (n=11) who were recruited through purposeful sampling from a pediatric hospital in Tehran. After gaining data saturation، data were analyzed using content analysis method.
    Results
    Four main themes were emerged as barriers of parental participation in pediatric care including mutual motivation and interest in both parties (motivation and attitudes of nurses and interest in parents)، management (lack of support for nurses، nursing shortage، nurses'' workload، and poor teamwork between nurses and physicians)، confidence in the nursing profession، and finally undefined role for mothers.
    Conclusion
    Findings revealed the barriers of parental participation in caring for their hospitalized children. Managers and nurses can take advantages of these findings to improve and strengthen parental participation in pediatric care units during hospitalization.
    Keywords: qualitative research, content analysis, parental participation, barriers, nurse
  • Masoomeh Imanipour, Zahra Heidari, Naiemeh Seyedfatemi), Hamid Haghani Pages 33-43
    Background and Objective
    Hospitalization of patients in the intensive care unit of open heart surgery (ICUOH) is often stressful for patients'' family carers. This study aimed to investigate the effectiveness of the informational support on anxiety among families of patients undergone open heart surgery. Methods & Materials: In this double-group randomized clinical trial، 64 family carers of patients undergone open heart surgery were selected using convenience sampling method and were randomly allocated into two intervention or control groups. The informational support consistedof holding the ICU orientation tours and educational sessions، and providing educational pamphlets and booklets. The members of the control group received routin information. The anxiety of the family carers was measured using the trait Spielberger anxiety questionnaire before surgery and in the day of discharge from the ICU. Independent and paired t-tests were used to analyze the data.
    Results
    According to the findings، there were no significant difference between the two groups regarding demographic charachteristics. At the baseline، the mean of anxiety scores were 47. 9±11. 5 and 49. 2±11. 5 in the control and intervetion groups، respectively. The anxiety scores diminished in both groups after the surgery، however، the difference was not statistically significant between the two groups (P=0. 18).
    Conclusion
    For effective control of anxiety among family members of patients، both informational support and other supportive techniques such as psychological support and meeting other family needs should be considered.
  • Nooredin Mohammadi, Mona Tizhoosh, Mahnaz Seyedoshohadaei, Hamid Haghani Pages 44-53
    Background and Aim

    Lack of knowledge about coronary angiography may cause anxiety and stress in patients. Implementing appropriate educational methods can be effective in decreasing the level of anxiety among these patients. This study aimed to compare the effects of face-to-face with group education on anxiety and knowledge of patients undergoing coronary angiography. Methods & Materials: This quasi-experimental study was conducted in Shaheed Rajaie Cardiovascular Center affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2012. Through consecutive sampling method، 84 hospitalized patients who were candidate for coronary angiography were selected and allocated into two educational groups. Data were collected using a demographic data sheet، the knowledge assessment questionnaire، and the Spielberg state-trait anxiety inventory. Patients in both groups received same educational content. The patients'' knowledge and anxiety were assessed before and after the intervention. Data were analyzed using descriptive statistics and independent t-test and paired t-test.

    Results

    The finding showed that both face-to-face education and group education were effective in enhancing the knowledge of the patients. However، group education was more effective than the face-to-face education in reducing the patients'' anxiety (P=0. 049).

    Conclusion

    Health professionals، particularly nurses، can use group education as an effective and appropriate strategy to improve patients'' knowledge and to reduce the anxiety among patients undergoing coronary angiography.

    Keywords: face, to, face education, group education, knowledge, anexiety, coronary angiography
  • Ahmad Ali Asadi Noghabi, Mohammad Gholizadeh Gerdrodbari, Mitra Zolfaghari, Abbas Mehran Pages 54-65
    Background and Aim
    The presence of pain is a common phenomenon among patients in critical care units. Critically ill patients are often unable to communicate because of illness or sedation; so، recognition and assessment of their pain is difficult. In these patients، observational behavioral indices can be used to evaluate pain. The aim of this study was to investigate the effect of application of critical-care pain observation tool in patients with decreased level of consciousness on performance of nurses in documentation and reassessment of pain after palliative intervention. Methods & Materials: In this before and after quasi-experimental study، 106 nurses working in general intensive care units in selected hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences were selected. First، we examined the nurses'' performance three times in relation to documentation and reassessment of pain after palliative intervention، position change and suction procedure in patients with decreased level of consciousness using a researcher-made check list. Then، we taught nurses individually، how to use this tool to investigate the pain of patient in a session lasting an hour. A week after the training، the researcher reevaluated performance of trained nurses in relation to documentation and reassessment of pain after palliative intervention in patients with decreased level of consciousness. Finally، those data collected before and after the training of the CPOT to nurses were compared using the Wilcoxon test.
    Results
    Findings showed that the CPOT could not lead to improved nurses'' function in relation to documentation of pain in the patients records (P=0. 209) and recording palliative measures related to pain (P=0. 117). However، there were significant statistical differences between nurses'' function in relation to reassessment of pain after palliative intervention، before and after the training and application of the CPOT. Comparing the mean function scores before and after the intervention، demonstrated that the performance of nurses in this area has been improved after the intervention.
    Conclusion
    The critical-care pain observation tool can increase nurses'' sensitivity to pain in patients with decreased level of consciousness. It forces the nurses to reassess the pain after palliative intervention. This tool does not motivate in nurses to document pain palliative process. So it is recommended that future studies investigate the impact of this tool on other aspects of pain management، such as diagnosis of pain and using of drugs and non-drug measures.
    Keywords: pain, critical, care pain observation tool, documentation, reassessment, consciousness
  • Mehrnoosh Inanloo, Robabe Baha, Naiemeh Seyedfatemi, Agha Fatemeh Hosseini Pages 66-75
    Background and Objective
    Nursing students usually experience various types of stress. Lack of stress coping strategies result in more stress, incompatibility, manifestation of disorders, and mental health problems. This study carried out to assess the methods of coping with stress among nursing students. Methods & Materials: In this cross-sectional study, 358 male and female bachelor of nursing students studying at Tehran University of Medical Sciences during the first semester of 2011-2012 were selected. Data were collected using the Coping Inventory for Stressful Situation and a demographic questionnaire. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics in the SPSS-14.
    Results
    There were 66.2% female and 33.8% male students in the study. The age of the students ranged 17-29 years. Most of the students aged 20-22 years (45%), were single (90.8%), were habitants of Tehran (53.1%), had an average economic status (72.1%), and were employed (20.9%). Of all, 19.3% had experienced stressful events in the last three months. A small number of the students (4.7%) suffered from chronic diseases. The nursing students mostly used problem-oriented coping style (56%). The emotion-oriented method was used among 45.99% of the students and the avoidance-oriented style was used among 39.34% of the students. There were no statistically significant relationship between the coping styles and the demographic characteristics.
    Conclusion
    The problem-oriented, emotion-oriented, and avoidance-oriented styles were the most frequent styles used by the students, respectively. The mental health, particularly among nursing students who deal with patients and have important role in the health system, is important and requires special attention. The stress coping styles should be inserted in the educational curriculum of the nursing schools.
    Keywords: stress, coping styles, nursing students
  • Zahra Ahmadian, Mansoureh Ashghali Farahani, Farideh Bastani, Hamid Haghani Pages 76-89
    Background and Objective

    Hospitals and healthcare centers, like any other organizations, have some common norms and beliefs called as organizational culture. Organizational culture plays a key role in organization's and staff's performances. Nurse's perspectives on the organizational culture affect the way they play their role in. This study aimed to investigate the role of organizational culture from perspectives of nurses working in selected hospitals at Tehran University of Medical Sciences. Methods & Materials: In this cross-sectional study, 230 nurses working in different wards of selected hospitals of Tehran University of Medical Sciences were recruited to the study. Data were collected using a demographic characteristics checklist as well as the nurse and organizational culture questionnaire extracted from the Robbins criteria. Data were analyzed using descriptive statistical indexes, independent t-test, Pearson correlation coefficient and regression in the SPSS v.17.

    Results

    Results showed that the existing organizational culture in the selected hospitals was in a moderately good level from nurse's perspectives. From the scores obtained for various dimensions of the organizational culture, the highest and lowest scores were for control (44.2%) and conflict tolerance (31.8%), respectively.

    Conclusion

    The level of the organizational culture from the nurse's perspectives might lead them to decrease the quality of their performance. Optimizing the organizational culture can improve nurse's performance and motivate them to increase their quality of work.

    Keywords: organizational culture, nurse's perspective